Ecclestone megvonta a vállát

2015.09.30. 08:51

Bernie Ecclestone meglehetősen nyugodtan vette tudomásul, hogy két F1-csapat, a Force India és a Sauber kezdeményezte az Európai Unió versenybizottságánál a Forma-1 működésének, szabályalkotásának és pénzelosztásának felülvizsgálását.

"Tudtam, hogy ez lesz, akik elindították, szóltak nekem, szóval rendben van, semmi dráma. Nem próbáltuk elrettenteni, sem ösztönözni őket semmire. Ezért van az EU, hogy az ilyen ügyeket elrendezze. Próbálják meg, ha bejön, jó, ha nem, akkor sem került semmibe" - reagált a lépésre az Autosportnak az F1-főnök.

Bernie ennyire veszi komolyan a dolgot, egyelőre
Bernie ennyire veszi komolyan a dolgot, egyelőre

A két középcsapatnak a jövedelmek elosztásával van leginkább problémája, igazságtalannak tartják.

"A lényeg az, hogy szerintük túl sok pénzt adunk embereknek, és nem eleget másoknak. Bár mindannyian tudták, hogy ki mennyit fog kapni, és aláírták a szerződéseket, amik teljesen világosak voltak. Közben meggondolhatták magukat, gondolom, de nem hibáztatom őket, egyáltalán nem. Valaki majd ránéz ezekre a dolgokra, és eldönti, hogy a megállapodások, amiket aláírtak, érvényesek-e, és tartaniuk kell magukat hozzájuk, vagy érvénytelenek, és változtatni kell azokon. A mi szempontunkból mindegy" - értékelte a kérdést az október végén 85 éves topmenedzser.