Natália
1 °C
7 °C

Abszolút kétségbeesés: a Hondától kért motort a Red Bull az STR-nek

2015.10.02. 14:18

A Hondát próbálta meg rávenni a Red Bull Racing, hogy fiókcsapatának, a Scuderia Toro Rossónak szállítson motort jövőre, derült ki abból, hogy a japánok hivatalosan közölték, nem tudják ellátni az istállót jövőre.

A Red Bull kritikus helyzetben van, egyik csapatának sincs motorja jövőre, a Ferrarival tárgyal, de az olaszok meggondolták magukat, és mégsem akarnak azévi motort adni nekik, csak tavalyit, amibe a Red Bull nem akar belemenni. A Ferrari eddig csak arra hivatkozhatott, hogy nem akarja az ellenfelet felhozni, most már azt is hallani, hogy két istállót semmiképp nem tudna ellátni - vagyis a Toro Rossónak más után kell néznie.

A Honda már korábban kizárta, hogy a McLarenen kívül mást is ellásson jövőre, a főnöke azt mondta, 2017-től tudnak eladni másoknak. Egy last minute STR-megállapodáshoz már túl késő is van, nem tudnák beütemezni a plusz szükségletet, tette hozzá Arai san, az F1-projekt vezetője.

Toro Rosso, Red Bull, McLaren-Honda, Ferrari - semelyik semelyiknek
Toro Rosso, Red Bull, McLaren-Honda, Ferrari - semelyik semelyiknek

A Red Bullnak így marad a további alkudozás a Ferrarival. A helyzet bonyolult, mert ugyan a szabályok jelenleg kimondják, hogy 2016-tól a gyártók csak egyféle specifikációjú motort szállíthatnak mindenkinek - tehát az azévit -, idén a Marussia a Ferraritól tavalyit kapott egy kivétel miatt. A Ferrari ehhez tartaná magát, a Red Bull viszont a lehető legjobb motort akarja, így az előírásokhoz.

A jelenlegi patthelyzetben valakinek engednie kell, és engedni is fog, vagy két tavalyi ferraris Red Bull- és STR-csapat lesz, vagy az RBR képes lesz kiharcolni a legjobb motorokat magának. Abba már biztosan ők is belemennének, hogy a Toro Rosso régebbit kapjon - különben nem fordultak volna a Hondához.

A Honda a leggyengébb motor a mezőnyben a Mercedes, a Ferrari és a Renault után. Még annál a Renault-nál is sokkal gyengébb és megbízhatatlanabb, amitől a két Red Bull-os csapat jövőre megszabadul.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?