Bernie: A demokrácia kizárt, azt se értem, Blatter miért mondott le

2015.10.16. 20:58

A Forma-1-es Orosz Nagyíj után nem sokkal a Forma 1-et irányító Bernie Ecclestone-nak kiállt a FIFA felfüggesztett elnöke, Sepp Blatter mellett, de beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökről és a demokráciáról is az orosz RT csatornán. 

Blattert rengetegen támadták az utóbbi időben, és már a svájci ügyészség is nyomoz ellene, de a hónap végén nyolcvanöt éves Bernie szerint ez az egész hülyeség.

"Nem hiszem, hogy le kellett volna mondania, mivel neki köszönheti nagyon sok ország, hogy egyáltalán a futball eljutott hozzá. És ha ezekben az országokban a döntéshozók korruptak lettek, miközben próbáltak tenni valamit az országért, az rendben van. A futballnak ezt az árat kell fizetnie". 

Szóba került Vlagyimir Putyin is, akivel találkozott az Orosz Nagydíj alatt. Most azt mondta, hogy az orosz elnök szuper, és ő legnagyobb támogatója. 

Voltak még érdekességek az interjúban, például 

  • A Forma-1-ben nincs helye a demokráciának, és ha egyszer ő már nem lesz, akkor biztos egy olyan embert találnak a helyére, aki demokratikusabban intézi az ügyeket
  • Az amerikaiakat nem kedveli annyira, mert azt hiszik, hogy ők a legnagyobb hatalom a világon, miközben "egy nagy szigeten, elszigetelten élnek", és csak lassan értik meg, hogy mit művel a többi nemzet a világban.
  • Lewis Hamiltonról azt mondta, hogy egy nyitott személyiség, aki csupa jót akar az F1-nek, és értékeli, hogy ennek a világnak  a tagja lehet.