Ecclestone egy vágással elintézte a konkurenciát

2015.10.16. 15:10

Nyáron kisebb őrület volt az F1-ben is a Le Mans-i 24 órás iránt, főleg miután Nico Hülkenberg a Porschéval győzött a versenyen. Alonso megerősítette már korábban jelzett szándékát, hogy hamarosan indulni akar a futamon, és Vettel is felvetette, hogy ki kellene próbálniuk, mert német kollégájuk áradozott nekik róla.

Meg is lett az eredménye a nagy rajongásnak: Bernie Ecclestone jövőre F1-futamot tett a Le Mans-i hétvégére, így maradhat a sóvárgás, sem Hülkenberg, sem más nem lehet ott.

"Öt hétvégén eshet egybe a Forma-1 és a WEC (World Endurance Championship), lehet véletlen, de a Le Mans nem. Ez nyilvánvaló támadás ellenünk, és a 24 órás verseny ellen. Nagyon csalódottak vagyunk, az FIA-nek jobban kellene védenie minket" - akadt ki Gerard Neveu, a megbízhatósági világbajnokság főnöke.

Arra célzott, 2011-ben, amikor legutóbb egybeesett az F1 és Le Mans, a francia autóklub, a szervezők és a FIA szóban megegyezett, hogy elkerülik az ütközést, a 24 órás hétvégéjén nem lesz F1-nagydíj. Eddig sikerült tartani.

"Kár érte, mert ezzel a rajongókat büntetik, nem lehetnek velünk F1-sztárok, sem Hülkenberg, sem más" - vonta le a lényeget Neveu.

Ecclestone nem reagált, de várható volt, hogyha bármi konkurenciát jelenthet az F1-nek, a nagyfőnök lépni fog, bármilyen szintű is legyen a veszély. Pláne, hogy a Forma-1 nincs a legjobb állapotában, idén, főleg az első félévben rengeteget kritizálták a bajnokságot. Bernie annyira biztosra ment, hogy arra a bizonyos június 18-19-es hétvégére nem is akármilyen versenyt rakott, hanem az első azerbajdzsáni futamot, amire még inkább odafigyel majd mindenki.

A megegyezést viszont nem rúgta fel, ő nem tagja a FIA-nak, vagyis a nemzetközi szövetséget, közelebbről is Jean Todt elnököt lehet okolni, amiért nem tudott kiállni Le Mans-ért.