Eső mossa el Hamilton bajnokavatását

2015.10.22. 09:44

Lewis Hamilton megnyerheti a világbajnokságot vasárnap, ha megnyeri az Amerikai Nagydíjat, és Sebastian Vettel csak harmadik lesz, vagy rosszabb, pontosabban ha az angol kilenc ponttal többet szerez a németnél. És kettővel többet csapattársánál, Nico Rosbergnél.

Úgy tűnik viszont, hogy nem lesz sima hétvégéje, Austinban ugyanis szinte végig esni fog. A helyi meteorológusok szerint a pénteki szabadedzéseket teljesen elmossa az eső, illetve a szombatit is, mert aznap délig kvázi folyamatosan szakad majd.

Onnantól délután zivatarok várhatóak egész délután, így az időmérőt is megbolondíthatja egy kis eső, ami megkavarhatja a rajtsorrendet.

Vasárnapra valószínűleg csökken a csapadék mennyisége, ám ez a nap is túlnyomóan borús lesz, egy-egy zápor bármikor lecsaphat, a futam közben is.

Hideg viszont nem lesz, 22-24 fokot mondanak mindhárom napra, ami így is az ilyenkor szokásos texasi átlaghőmérséklet alatt van.

Hamilton győzött már Austinban, ő nyerte itt az első futamot, 2012-ben, McLarennel, tavaly pedig már a Mercivel volt a leggyorsabb. 

Az Amerikai GP időmérője magyar idő szerint szombat este nyolckor kezdődik, a futam másnap este szintén nyolckor.