20 hellyel büntetik a két Ferrarit Austinban

2015.10.22. 21:08

A Ferrari úgy döntött, hogy beveti Austinban az Amerikai Nagydíjon a legfrissebb motorfejlesztéseit, emiatt viszont a két pilótájuk, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen is egyaránt 10 rajthelyes büntetéssel kezdi majd a vasárnapi futamot, hiszen mindketten elhasználták már az egy szezonra engedélyezett maximális négy erőforrást. Ezzel együtt a két Ferrari teljesen új motorral vághat neki az idény utolsó négy futamának.

Vettel elég egykedvűen fogadta a hírt, mint mondta, mindig is az volt a terv, hogy Austinban vetik be az új fejlesztést, ez tehát nem meglepetés számukra, azzal pedig együtt kell élniük, hogy ez 10 rajthelyes büntetést jelent. A német szerint a prioritás azon van, hogy versenyképesebbé tegyék a motort, még annak az árán is, hogy ezzel komoly hátrányba kerül a világbajnoki címért folyó versenyben. Vettel ugyanis 66 ponttal követi a második helyen az élen álló Lewis Hamiltont, a négy versenyen pedig már csak 100 pontot lehet szerezni, így minden győzelemre szüksége lenne a ferraris németnek.

A ferraris motorcsere a Mercedes-pilóta Nico Rosberg számára a legjobb hír, a német ugyanis a szocsi kiesése után csak harmadik az összetettben Vettel mögött, most vasárnap viszont nemcsak, hogy faraghat hétpontos hátrányából, de vissza is előzheti a második helyen a rivális németet.