Button beszólt Hamiltonnak, leszólta Rosberget

2015.11.02. 14:02

Lewis Hamilton egy hete háromszoros világbajnok, önbizalma az egekben. A brit sajtó szerint a hétvégén, Mexikóban Muhammad Ali, Usain Bolt és Tiger Woods mellette emlegette magát, így Jenson Button úgy érezte, oda kell szólnia.

"Tényleg ezt mondta? - reagált az O Globo brazil tévének. - Lewis kétségtelenül nagyon tehetséges, de ha engem, vagy Vettelt tennének abba az autóba, nem lenne ekkora önbizalma. Kényelmes helyzetben van. Jelenleg fantasztikus az autója, és csapaton belül sincs valami nagy versenyhelyzetre kényszerítve. Pedig sok alkalmas pilóta van a Forma-1-ben."

A legszebb, hogy bár kétségtelenül Hamiltonnak szánta a figyelmeztetést, Nico Rosberget finoman, de keményen lehúzta. A német ugyan megverte vasárnap Hamiltont Mexikóban, de a futam már tét nélküli volt, az angol három versennyel a vége előtt eldöntötte a vébét.

Rosberg azt mondta, erre a maradék három GP-re minivébét ír ki magának. Ezt jelenleg ő vezeti.

Button három évig volt Hamilton csapattársa a McLarennél, 2010 és 2012 között, és bár időmérőkön jobb volt Hamilton, nem lehet azt mondani, hogy Button mellészürkült. Sőt, 2011-ben ő lett a második a vb-n Vettel mögött.