Keressük Kimi Raikkönent

2015.11.10. 11:22

Kimi Raikkönen nincs jó passzban. Finoman szólva sem, az utóbbi három futamon ütközött, kétszer a másik finnel, és mindkét balesete Valterri Bottasszal az ő hibája volt. Egyszer csak simán kicsúszott. Borzasztóan gyengén vezet, pedig a balesetek sosem voltak rá jellemzőek a 15 éves F1-karrierje alatt, pláne nem az ő hibájából, és pláne nem azóta, hogy 2012-ben visszatért.

Olyan, mintha nem is ő vezetné a 7-es számú Ferrarit.

Csak abból tudhatjuk, hogy tényleg ő van a Ferrarinál, hogy mit nyilatkozik a sorozatos lebőgések után.

"Nem érdekel, mit gondolnak az emberek. Csak az a fontos, hogy én tudom, mit csinálok. Sebbel hasonló elképzeléseink vannak róla, hogyan kell együtt dolgoznunk, fejlesztenünk a kocsit, és ez sokkal fontosabb annál, amit az emberek mondanak" - ezt mondta most az Auto Bildnek.

Tipikus Raikkönen, csakhogy úgy tűnik, hogy a valóság és az ő elképzelései között van egy kis különbség. Ugyanis ezt is mondta: 

"Jól teljesítek, máskülönben nem lennék az F1-ben.

Nincs itt kegyelemből senki. Igen, elkeserít, hogy pár dolog nem jött össze nekem, de jobban alakulnak a dolgok, mint tavaly, és biztos vagyok benne, hogy jövőre nagyot tudunk előre lépni".

Ki az ott a sisak alatt?
Ki az ott a sisak alatt?

Azt hogy mennyit tud fejlődni a Ferrari 2016-ra csak ő tudhatja, de az, hogy idén jobb lenne, mint tavaly, már sántít. Tavaly Alonso verte laposra a Ferrarinál, idén Vettel. Tavaly Alonso is csak két dobogót tudott összehozni a kocsival, az annyira gyenge volt, ő egyet sem,

idén Vettel viszont háromszor is nyert, összesen 12-szer állt dobogón, míg Raikkönen mindösszesen kétszer.

Rendben, szerencséje sem volt, kétszer ment tönkre alatta a kocsi, voltak ügyetlenkedések a csapattól a boxban is, négyszer viszont ütközött, háromszor egy másik kocsival. Amiből a két bottasos teljesen érthetetlen, egyáltalán nem raikkönenes manőver miatt történt.

Szóval nem, Kimi Raikkönen nem teljesít jól, sőt, elfogadhatatlanul teljesít, és ha még nem lenne meg a szerződése jövőre a Ferrarival, kizárt, hogy most hosszabbítanának vele.