Hamilton: Kemény bulizás a baleset oka

2015.11.13. 10:48

Épp most hiányoltuk a Forma-1-es pilótáktól az őszinte nyilatkozatokat, és Lewis Hamilton mintha meghallotta volna - vagy beszélt az angol telegraphos újságíróval, aki követelte - máris előjött pár klasszikus sorral.

A világbajnok késve érkezett a hétvégi Brazil Nagydíjra, úgy tudtuk, beteg volt, és kisebb autóbalesetet szenvedett, amikor a kocsija enyhén nekiment egy álló autónak.

Péntekre kiadta a monacói rendőrség a vizsgálat eredményét, amiben az áll, hogy Hamilton "lába lecsúszott a fékre és a kuplungra, így a járműve nekiment három parkoló autónak". (Hasonló lehetett, mint a budapesti Ferrari-baleset.)

Megszondáztatták a bajnokot, de az negatív lett, Hamilton Sao Paulóban elismerte, ivott:

természetesen nem a karambolja előtt nem sokkal, hanem korábban, egy bő héten át végig.

"Kemény partizás eredménye a baleset, másfél hétig alig pihentem. Nem érzem magam olyan rosszul, mint ahogy kinézek, 

de kicsit olyan, mintha átment volna rajtam egy úthenger. Non-stop buliztam,

de az edzést is be akartam sűríteni, vagyis alig aludtam" - árulta el a brit újságíróknak, köztük az Autosport.com-nak is.

Keveset mutatkozott napszemüveg nélkül Brazíliában, eddig
Keveset mutatkozott napszemüveg nélkül Brazíliában, eddig

Hamilton Austinban nyerte meg a világbajnokságot, onnan közvetlenül Mexikóba repült, az egy héttel későbbi versenyre, az igazi vb-ünneplés csak akkor kezdődött, amikor múlt hét elején hazatérhetett Európába. Azóta folyamatosan nyomta. Az egyik utolsó aktus a szombati, anyukája 60. születésnapjára rendezett meglepetésparti lehetett. Ezek után a jelentésben olvasható "lecsúszott a lába" akár arra is utalhat, hogy hétfő éjjel, amikor karambolozott, simán elbólintott a kormánynál.

"Az előző két napot szinte teljes egészében átaludtam. Hihetetlen, hogy mennyit aludtam. A repülőn is aludtam idefelé. Négy-öt órát alszom általában, de ha edzem, több kell.

Energikus embernek tartom magam, de az a Mexikó utáni hét kemény volt, sokat ittunk, és megéreztem."

Hamilton teljesen felrúgta a szokásos píárszöveget, pont ez az, amire szüksége lenne az F1-nek.