Alonso: Nem hagyhattuk ki ezt a lehetőséget

2015.11.15. 13:19

Meghekkelték a dobogót szombaton a McLaren pilótái, egy váratlan gerillaakcióval elfoglalták a győztes helyét a Brazil GP időmérője közben. Nagyon vicces pillanat volt, és a McLaren ki is hozta belőle a maximumot.

Fernando Alonso és Jenson Button egész évben a pódium közelébe sem került, így jött az ötlet, hogy miért ne, árulta el a spanyol.

"Közel voltunk a dobogóhoz, azt mondtuk egymásnak, ilyen közel többé nem leszünk, úgyhogy csináljunk egy képet, és akkor lesz mire emlékeznünk idénről" - mosolygott Alonso.

Az újságírók megkérdezték, mindez a kínjukból is adódott-e, mire Alonso azt felelte, nagyon is.

"Sajnos nagy mértékben. Rengeteg problémát meg kell oldanunk, tanulnunk kell belőlük, nem követhetjük el őket jövőre is. És akkor márciusban talán tényleg a dobogón lehetünk" - idézte őt a Formula1.com.

Buttonból is a frusztráltság beszélt kicsit: "Nem jártunk már ott egy ideje, ezért úgy gondoltuk, felállunk. Vicces volt. És a következő igazi dobogónk nem idén lesz, az is biztos".

Alonso az utolsó helyre kvalifikált, mivel egyetlen kört sem tudott megtenni, így motort is cseréltek nála, kapott egy új Hondát a futamra.