Hamilton leszólta Vettelt

2015.11.20. 11:36

Lewis Hamilton önbizalmát pár hete excsapattársa, Jenson Button igyekezett helyre tenni az angol egyik nagyon magabiztos nyilatkozata miatt, de a bajnok most ismét nem szerénykedett: Sebastian Vettel tudását kérdőjelezte meg.

"Nagyon tisztelem Sebet, de nehéz megmondani, mit is tud valójában. Olyanokat kellett megvernie, mint Webber, aki sosem volt az ő szintjén, és Raikkönen, aki már túl van a csúcson. Én viszont Alonsót is legyőztem" - mondta a Bildnek.

Hamilton és Vettel Szocsiban
Hamilton és Vettel Szocsiban

Hamilton a spanyol után Heikki Kovalainen, majd Button mellett versenyzett, tavaly és idén a Mercedesnél Nico Rosberget verte.

Vettelnek Webber csak az első évében jelentett riválist, utána Ricciardo viszont Red Bull-újoncként megverte őt, annyira, hogy át is igazolt a Ferrarihoz, ahol Raikkönen tényleg nem ellenfél neki.

Hamilton már a Red Bullnál sem volt meggyőződve a német képességeiről, akkor sem, amikor az zsinórban négy bajnokságát nyerte.

Megkérdőjelezhetetlenül állította, Vettel azért jó, mert a legjobb kocsit vezeti, az akkori Red Bullokat.

Az angol 2007-es, alonsós idényéről is beszélt, amikor a McLarennél azonos pontszámmal végeztek, de jobb helyezései miatt ő lett a második.

"Tudtam, hogy Alonsót nehéz lesz megverni, én akkor mutatkoztam be, de éreztem, hogy meg tudom csinálni. Emlékszem, Ron Dennis az ausztrál futam előtt azt mondta, ne keseredjek el nagyon, ha Fernando sokat ver rám. Tudtam, hogy nem így lesz."