Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-4 °C
3 °C

Alonso kihagyja 2016-ot?

2015.11.28. 15:36

Ron Dennis közölte az abszolút brékinget az abu-dzabi F1-hétvégén: nyitott arra, hogy Fernando Alonso kiülje a 2016-os F1-szezont, ha úgy érzi, még mindig nem elég jó a McLaren-Honda.

Kijelentése főleg azok után furcsa, hogy Alonso csütörtökön még arról regélt hosszasan, hiába szenvedett idén az autóval, pontosan erre volt szüksége, hogy újramotiválja magát. Vagyis ha Dennis igazat mond, tényleg jó nagyot bullshitelt a spanyol.

Amennyiben ennek nincs lehetősége - a kihagyásnak - úgy Alonso mielőbb megszólal, és cáfolni fogja Dennist.

De mit is mondott pontosan Alonsóról a csapatfőnök?

"Mindenképp a McLarennél fejezi be a karrierjét. De nyitott vagyok mindenre, és felmerült, hogy kihagyjon éveket. De jelenleg azt mondanám, tudjuk, mi a helyzet, ebben a pillanatban Fernando és Jenson Button a két pilótánk. Ha döntést kell hoznunk, meg fogjuk hozni. Nagyszerű pilóta-lehetőségeink vannak, miénk a világ legjobb pilótái közül kettő" - idézte Dennist az Autosport.

A lényeg tehát az, hogy Alonso jövője nem száz százalék a McLaren-Hondánál, és csak akkor válik biztossá, ha jövő márciusban kiderül, milyen az új autó. Amennyiben kiülne egy évet, Stoffel Vandoorne, a McLaren fiatal GP2-bajnok tartalékja örömmel ugrana be a helyére.

UPDATE: Alonso meg is szólalt, egyértelműen cáfolta Dennist. "Itt leszek, itt leszek - reagált a jövő szezon kihagyásának a lehetőségére. - Nem tudom, Ron hogy értette ezt. Nem beszéltem még vele, szerintem nem is mondhatott ilyet."

Vagyis nem tudni, mi ez az egész, annyi biztos, hogy Dennis szavai után ezen a hétvégén már mindenki a McLaren-Hondára figyel, ami a teljesítménye alapján nem fordulhatna elő. Könnyen lehet, hogy újabb médiahekkel van dolgunk, durvább formája annak, amit két hete Brazíliában művelt a csapat.

Illetve benne lehet még, hogy Dennis nyomást akar gyakorolni valakire, nem nehéz kitalálni, a Hondára: gyártson jó motort, vagy elveszíthetik Alonsót. Ezt mondta Alonso is, amikor arról kérdezték, nem akarhatja-e Dennis őt nyomás alá helyezni? "Nem tudom, akar-e bárkit is, de az biztos, hogy engem nem. Ha valakit, hát a Hondát, hogy dolgozzanak jobban a télen."