Megszívtad, Red Bull, Dennis másnak szánja a Honda-motort

2015.12.01. 14:39

Letiltotta a Honda-motorról a Red Bull Racinget Ron Dennis, ezt 2016-ra még megtehette, ám 2017-re már szállítania kell még egy istállónak is a japán márkának. A SkySports interjújában Dennis elismerte, azt mondta Chris Hornernek, "ezt megszívtad", amikor a Red Bull-főnökkel a Hondáról alkudoztak.

A McLaren főnöke már talált is egy másik csapatot a Hondának, nem is akármilyet: a Saubert. A Motorsport.com legalábbis úgy tudja, Dennis őket szemelte ki, mint potenciális kedvezményezettet.

Egy Sauber a McLaren mögött - ezért akarja nekik a Hondát Dennis
Egy Sauber a McLaren mögött - ezért akarja nekik a Hondát Dennis

Nem tudni, hogy megy ez, mennyi beleszólása lesz a McLaren-vezérnek a japánok választásába, de tényleg könnyen lehet, hogy elég sok. Azzal viszont tisztában kell lenniük, ez saját boldogulásukat gátolhatja, ugyanis nem az ő érdekükben választ Dennis: a Sauber azért jó neki, mert független kiscsapatként sosem lesz képes a nagyok közé emelkedni, így meggátolni a McLaren sikereit. Emiatt nem kaphatott Hondát a Red Bull, aminek határ a csillagos ég.

Más kérdés, hogy egyelőre a Honda sehol nincs, a leggyengébb motor az F1-ben, ami a McLarent is magával rántotta a mélybe: csak a minicsapat Marussiát tudta megverni idén Button és Alonso. 

A Sauber-főnökasszony Monisha Kaltenborn elismerte, a Honda már felmerült náluk, jelenleg elégedettek a Ferrarival, de ki tudja, mi lesz egy-két-három év múlva.