Jó, ha kamut írnak az F1-ről, de ez Laudáról nonszensz, szemét

2015.12.07. 12:15

Pár hete merült fel, hogy Niki Lauda távozhat a Mercedestől, miután állítólag összeveszett a másik csapatfőnökkel, Toto Wolffal. Egy hete, az utolsó F1-futamon aztán közösen pózoltak, és Wolff most igyekezett tisztázni a helyzetet.

„Megváltozott a véleményem az F1-ről, korábban azt gondoltam, hogy a híresztelések ártanak neki, de a pályán kívüli ellentmondásos helyzetek is főcímeket érnek, úgyhogy valószínűleg ez is része az F1-nek, és valójában így volt ez mindig is" - vallja, de a lényeg ezután jön.

„A sztori Nikiről nonszensz, szemét, valakinek nagyon kellett, hogy pletykálni kezdjenek. Minden sikeres szervezetnél különböző nézőpontok merülnek fel, nem csak Niki és köztem, hanem mindannyiunk között, és néha heves vitáink vannak. De mindenkinek ugyanaz a célja, hogy sikeressé tegyük a csapatot, vagyis a dolog hasznos. Azon a hétvégén olyan nevetséges információk jöttek ki, hogy egy ugyanolyan hülye kis kézfogós képpel kellett felelnünk" - mondta el az Autosportnak egy hétvégi szponzoreseményen.

Lauda felesége, Lauda és Wolff egy tavaszi eseményen
Lauda felesége, Lauda és Wolff egy tavaszi eseményen

Azt nem részletezte, pontosan mire gondol, amiről pletykáltak, az a Red Bull és a Mercedes ügye volt: állítólag Lauda a nyáron szóban megegyezett Dietrich Mateschitz Red Bull-tulajjal, hogy a Merci ad a Red Bull Racingnek motorokat, de Wolff megfúrta a bizniszt. Utóbbi szinte biztos, bár Wolff valószínűleg tagadná mindkettőt.

Legalábbis ez arra utal: „Most valami új szintre léptünk, mintha az emberek elfelejtenék, hogy ennek a sportnak a befektetői és nagykövetei. Ezek a sztorik eltorzítják a tényeket, addig a pontig, hogy már szinte ártanak a sportnak, és rossz hatással vannak a közönségre".

Az RBR jövőre is Renault-motorral megy, vagyis azzal, mint idén, de a motorsztorija az év slágere volt, féléven keresztül uralta a sajtót.