Ébresztő, Lewis, ez egy kellemetlen tél lesz

2015.12.08. 14:52

Lewis Hamilton elsöprő fölénnyel nyerte idén a világbajnokságot, három futammal a vége előtt behúzta a címet, utána viszont csapattársa, Nico Rosberg nyerte az utolsó három versenyt.

Hamilton múlt héten elmondta, nem vette már olyan komolyan, mint addig, de a Mercedes technikai igazgatója szerint nem nyugodhat meg az angol.

"Ébresztőt fújtak Lewisnak az utolsó három futamon, mikor Nico abszolút topformában volt. Emiatt kellemetlen tél vár rá" - mondta Paddy Lowe az Autosport díjátadóján.

A Mercedes volt idén a leggyorsabb autó, amihez szerinte kellett az is, hogy a versenyzőik kikényszerítsék egymásból a legjobb teljesítményt.

"Szerencsére miénk a legjobb autó, így a pilótáinknak megadhattuk a lehetőséget, hogy megküzdjenek egymással. Továbbra is a legjobbak akarunk maradni, és ehhez az kell, hogy mindkét srác a végletekig nyomja a másikat, feszegesse a határokat."

Az istállón belül így nagy a feszültség, mert Rosberg és Hamilton már ki nem állhatja egymást. Toto Wolff csapatfőnök szerint akkora, hogy elképzelhető, nem fogják elbírni, és egyiküktől meg kell válniuk.

Hamilton szerint Rosberg túl sokat panaszkodik, és nem elég kemény.

"Verseny van, keménynek kell lenned. Nem lehetsz kedves, hogy helló, itt egy kis hely, parancsolj. Én komolyan gondolom, nem barátkozni vagyok itt, és jópofizni, hogy csodás futam volt, öreg, nagyon kedves, hogy hagytál nyerni. Itt egy lehetőséged van, ki kell használni. Nem azt jelenti, hogy ki kell lökni valakit, vagy csalni kell, de erősnek, veszedelmesnek és keménynek kell lenni, a határon, amennyire csak lehet."

Ha megnézzük, Lowe is erre célzott, enélkül a harc nélkül a Merci sem lenne a Forma-1 tetején.

Rosberg a vb-hajrában többször is alul maradt Hamiltonnal szemben első kanyaros ütközetben, pedig mindkétszer ő indult a pole-ból, mégis az angol fordult jobban.

"Kérdezzék meg bármelyik világbajnokot, ha a külső íven vagy, vissza kell venned" - célzott a szuzukai és az austini esetre Hamilton.