Alfonz
5 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Häkkinen fia abbahagyja a gokartozást

2015.12.19. 12:14

Mika Häkkinen 15 éves gyermeke furcsa döntést hozott. Az még nem is lenne meglepő, hogy sportágat vált a fiatal Hugo, de az már furcsa, hogy apja nyomdokaival szakítva, a gokartról átnyergel a futballra. Főleg finn létére tűnik ez egy kicsit furcsa döntésnek.

Pedig Hugo Häkkinen nem volt egy tehetségtelen pilóta. A francia nemzeti bajnoksában 2012-ben és 2013-ban is kadettbajnok lett. Apja végül szomorúan ismerte el, hogy a labdarúgást választja gyermeke.

"Hugo gokartos volt, bár szerette is, de nem vált igazi szenvedélyévé. 15 éves és él-hal a fociért. A fejébe vette, hogy profi futballista lesz, ha törik, ha szakad. Természetesen támogatom, bármit is szeretne csinálni.

Annyira azért nem bánom, hogy nem lesz profi autóversenyző, bár támogattam ebben is, de az lesz, amit ő szeretne. Szerintem bármelyik apa így cselekedne a helyemben. Ha belegondolok, mennyire kemény dolog volt a Forma 1-ben bizonyítani, azt mondom, megértem."

Mika Häkkinen 1991 és 2001 között versenyzett előbb a Lotus, majd a McLaren istállóval az Forma 1-ben. Összesen 20 versenyt nyert meg pályafutása során, 1998-ban és 1999-ben világbajnok lett. Visszavonulása óta igazából a hobbijainak él, mint például a síelés, úszás. tenisz, búvárkodás, jet-ski, azaz az F1-es karrierje során keresett pénzből tengeti mindennapjait Monacóban, ahol 1991 ót lakik.