Red Bull Racing: Nekünk jövőre is kaszáltak

2015.12.23. 10:42

"Őszintén, extrém nehéz szezon elé nézünk. Ha annyi erő lesz a motorunkban, mint tavaly, és azelőtt, ami igen valószínű, még inkább lemaradunk" - véli Adrian Newey, a Forma-1 legjobb dizájnere.

Hiába tervezte meg idén is a legjobb kasztnit, egy futamot sem tudtak nyerni a versenyzőik, mert a Renault igen gyenge motort gyártott. 2016-ra újra a franciák motorjaival kénytelenek indulni - még ha máshogy is hívják majd -, ez pedig sok jót nem jelent.

"Saját számításaink szerint a kasztnink gyorsult, de a Ferrari és a Mercedes is előre fog lépni. A fiókcsapatunk, a Toro Rosso a 2015-ös Ferrari-motorjával meglehetősen sokkal a mi Renault-nk előtt lesz. Szerintem a Honda is nagyot fog előrelépni. A motorjuk jó, a problémájuk, hogy túl kicsire tervezték az energia-visszanyerő egységet. De a télen ez simán megoldható" - idézte Neweyt a Motorsport.com.

Állítja, az egyetlen esélyük, hogy az FIA behozza a tervezett olcsóbb motort, amit bárki megvásárolhat. Ha nem, a Ferrari és a Mercedes továbbra sem fog nekik motort eladni, ami pedig marad, a Renault, még évekig nem lesz elég jó.

A mi sorsunk attól függ, mi történik a sportágban 2017-ben és utána. Akarja-e a szövetség, hogy versenyképes motort kapjunk, vagy sem?