Raikkönennek már csak egy célja lehet

2015.12.29. 10:08

Kimi Raikkönen idén megtarthatta helyét a Ferrarinál, ami leginkább annak köszönhető, hogy nagyon jól kijön Sebastian Vettellel. Évvégére ki is derült, a csapategység miatt maradhatott, és ez remek döntés volt Jean Alesi szerint.

Alesi a kilencvenes években öt szezonon keresztül volt a Ferrari pilótája, itt szerezte egyetlen futamgyőzelmét, így ismeri az istálló működését.

"A Ferrari olyan, mint egy futballcsapat, hiába van Maradonád, ha nincsenek körülötte jó játékosok, ő sem tud gólt rúgni.

Az F1-ben ugyanígy van, és a csapatszellemet Raikkönen teszi teljessé. Nincs már mit bizonyítania, az egyetlen célja az lehet, hogy világbajnoksághoz segítse Vettelt" - mondta a Motorsport.com-nak.

Raikkönen a Ferrari-elnök szerint idén rengeteget változott a szezon közben is, ami főleg a családjának köszönhető. Állítja, jövőre bizonyítani fog a tavalyi kifejezetten gyenge és az idei közepes éve után.

Alesi lát esélyt rá, hogy a vb-cím Vettelnek - Raikkönen segítségével - már jövőre összejöjjön.

"Jövőre nem is lehetetlen, ha megnézik, az indulás előtt idén esélytelennek tartották, aztán állandóan a dobogón volt. Biztos vagyok benne, a Ferrari még közelebb lesz (a Mercedeshez)."