Bizarr felismerés Lewis Hamiltontól

2015.12.31. 10:35

A Mercedesnél folyamatosan pilótaválság van, Nico Rosberg és Lewis Hamilton immár két éve marja egymást, elég valószínű, hogy egy év múlva változás lesz a pilótafelállásban.

Hamilton elméletileg be van biztosítva a következő három évre, köszönhető ez annak is, hogy az egyik csapatfőnök, Niki Lauda nagyon elégedett vele. De nem volt ez mindig így, állítja az angol.

„Amikor kezdtem, Niki nem volt nagy rajongóm, legalábbis amennyire tudom, nem igazán beszélt elismeréssel rólam. Nem ismert engem, nem mutattak be minket egymásnak, nem is beszéltünk. 2012 közepén beszélgettünk először, az ismeretségünk ott kezdődött, a nulláról" - mesélte az Autosport.com-nak.

Lauda élen járt Hamilton szerződtetésében, Ross Brawn mellett ő dolgozott a legtöbbet azon, hogy a McLarentől az akkoriban középcsapat Mercedeshez csábítsák.

Sikerrel jártak, az eredmény két vébécím a csapatnak és kettő Hamiltonnak, aki hálás is ezért.

Szigorúan szakmai szemmel
Szigorúan szakmai szemmel

„Nagyon szorgalmas és felkészült pilóta volt, azt hiszem, 

sok mindenben önmagát látta bennem. Ugyanazok a dolgok érdekelnek minket, sok szempontból hasonlítunk.

Mára az egyik legnagyobb drukkerem a csapatban, amit rendkívül nagyra értékelek" - dicsérte Laudát.

A megállapításai biztosan szakmai dolgokra vonatkoznak, mert a két ember a pályán kívül nem is lehetne különbözőbb. Lauda többször elmondta, van egy normális versenyzőjük - Rosberg - és egy kakukktojás. Megjegyzése leginkább Hamilton megjelenésére vonatkozott.

Az ősszel felmerült, hogy Lauda és a másik csapatfőnök, Toto Wolff összevesztek, ezt utóbbi aztán cáfolta, és Hamilton is azt mondja, kacsa az egész.

„Nem hagy itt minket, persze tudjuk, hogy nem lesz itt örökké, mert már réges-rég az F1-bizniszben van. Szóval ha egyszer úgy dönt, hogy elég volt, az is érthető lesz."