Elképesztő okból égett nagyot Hamilton a Hungaroringen

2016.01.04. 10:05

"Simán rossz napom volt, azt hiszem, ez volt az egyik legrosszabb versenyem valaha, és pillanatnyilag nincs rá magyarázatom, miért" - mondta a legutóbbi Magyar Nagydíj után Lewis Hamilton.

Valóban csapnivalót produkált azon a vasárnapon, pedig semmi nem utalt rá, hogy amit lehet, el fog szúrni. Az edzéseket mind megnyerte, az időmérőn fél másodperc előnnyel szerezte meg a pole pozíciót Nico Rosberg előtt. Aztán vasárnap elrontotta a rajtot, az első körben levágta a sikánt, miközben Rosberggel harcolt, koccant Felipe Nasrral, Daniel Ricciardónak meg úgy nekiment, hogy megbüntették. Mindezek után hatodiknak futott be, ami a leggyengébb helyezése lett az egész szezonban.

Akkor még nem tudta megmagyarázni, mi történt, pár napja viszont már igen, amikor a BBC-nek adott nagy évértékelő interjút. Az ok: Ridley Scott, Matt Damon és a Magyarországon is forgatott Mentőexpedició (The Martian) című film.

"Nagyon menő vasárnapom volt egészen a rajtig. Az előző este Ridley Scott meghívott a forgatásra, azt mondta, ugorj ki reggel, Matt Damonnal most vesszük fel az utolsó jeleneteket, én meg rávágtam, hogy persze. 

Ezek után egész éjjel csak forgolódtam, hajnal egyig el sem tudtam aludni, négykor már fel is ébredtem.

Nyolckor hagytam el a hotelt, és mentem Ridleyhez. Matt még nem érkezett meg, így a rendező megengedte, hogy az ő helyére üljek, aztán megjött a főszereplő, és forgattak. El sem tudtam hinni, hogy ott lehetek. Feldobott az egész, aztán a pályán már éreztem, hogy valami nem oké. Nem tudtam ebéd után sem aludni egy kicsit, és a rajthoz menet az első kör szörnyű volt. Tudtam, hogy ez nem lesz rendben. Na most egy olyan sztorit árultam el, amit csak az önéletrajzomban kellett volna, de végül is mindegy."

Hamiltont exfőnöke, Ron Dennis kritizálta pár hete az életvitele miatt, az angol azzal replikázott, hogy bajnok lett, vagyis semmit nem csinál rosszul. Azt a júliusi vasárnapot viszont tényleg elszúrta a nem mindennapi programmal, bár a fóti stúdió tényleg egy köpésre van a Hungaroringtől, így nem a látogatással volt baj, hanem azzal, hogy Hamilton gyereklelkét ennyire felizgatta az esemény: nem volt képes felnőttként kezelni a helyzetet.