A legelegánsabb kemény beszólás Ecclestone-nak

2016.01.04. 13:24
Sosem mondták ennyire szépen, hogy jó lenne, ha végre elhúzna.

A Bernie Ecclestone utáni idők miatt aggódik Sergio Marchionne Ferrari-elnök, miközben látszólag agyondicséri a Forma-1-főnököt. Ecclestone az ősszel már 85 éves múlt, és ugyan kiváló formában van, ő sem fog örökké élni - erre igyekezett rávilágítani Marchionne, de ha jobban megnézzük, kritizálta is.

"Bernie tudja, hogy nem lehet itt örökké, és ez érinti a FOM jövőjét is. Az igazi kihívás, hogy elrendezze a cég jövőjét. Olyan szisztémát kell kitalálnia, amiben bizonyos területeket másképp menedzselnek. Folyamatosnak kell lennie az átmenetnek a Forma-1-ben, a mi felelősségünk ezt megoldani. Ez nem könnyű. Bernie nagy karakter, és nagyon kedves ember, a munkabírása meg hihetetlen. Amit az utóbbi 10 évben tett, elképesztő, és még mindig dolgozik. Fogalmam sincs, hol leszek az ő korában. De ki kell jelölnie az utat maga után az F1 jövője miatt" - ez eddig nagyon szép, ám ami utána jött Marcionnétól, már nem ennyire pozitív.

A kora már kezd tényező lenni, és fel kell tennünk a kérdést, bejön-e a Forma-1 a fiatalabb generációnak? Ebben a sportban még óriási kihasználatlan potenciál van. Érdekessé kell tennünk, mert ha minden kiszámítható, akkor unalmassá válik. Több kiszámíthatatlanságra van szükség olyan értelemben, hogy a végeredményt ne lehessen tudni.

Marchionne

Ecclestone tavaly tett pár kiakasztó megjegyzést a Forma-1 célközönségére, például azt, hogy nem érdeklik a tinédzserek és a fiatalok, mert nekik még nincs saját keresetük, így nem jelentenek piacképes keresletet a Forma-1-nek. Az F1 le van maradva a közösségi média kihasználásában, Marchionne erre akart rávilágítani, és szavaiból az tűnik ki, hogy nem Ecclestone-t látja a megfelelő embernek, hogy ezen a területen is sikerre vigye a sorozatot.