Montezemolo: Nincs jó hírem Schumacherről

2016.02.04. 17:42

Milanóban, egy olasz autós magazin 60. évfordulójára rendezett ünnepségen nyilatkozott a sajtónak Luca Di Montezemolo, a Ferrari volt elnöke Michael Schumacher állapotáról.

"Folyamatosan kapom a híreket róla, de sajnos nem jókat" - idézte őt a Gazzetta.it, ami megjegyzi, hogy az üzletember meglehetősen lemondóan beszélt a hétszeres világbajnokról. Ezt adják vissza további szavai is. "Nagyszerű versenyző volt, szakmailag és emberileg is közel álltunk, egyszerre születtek a gyerekeink is. De az élet meglehetősen furcsa, egész karrierjében csak egy komoly balesete volt, az is a mi hibánkból, aztán egy síbaleset, a véletlen tönkretette az életét."

Ennél is riasztóbb, hogy Sabine Kehm, Schumacher menedzsere nem kommentálta Montezemolo nyilatkozatát, miközben az elmúlt két évben kvázi az összes, nem tőle származó információt cáfolta, legalábbis elsőre.

Montezemolo Schumacherék legközelebbi körébe tartozik, valóban elsőként értesülhet mindenről, ami a volt F1-pilótával történik.

Schumacher az 1999-es Brit GP-n törte lábát a Ferrari fékhibája miatt, de néhány hónap alatt felépült, és visszatért az F1-be. 2013 szilvesztere előtt Franciaországban síbaleset érte, fejsérülést szenvedett, kómába esett, amiből csak félév múlva tért magához. Nem tudni pontosan, mennyire, azt sem, hogy milyen állapotban van azóta. 2014 júliusában szállították át svájci otthonába, ott lábadozik, nagyon lassan.