Nem vitték túlzásba a dizájnolást a Toro Rossónál

2016.03.01. 09:06

Nem sokkal a második barcelonai F1-teszt előtt bemutatta idei festését a Toro Rosso is, amely a téli motorváltás miatt halasztotta el a munkákat a dizájnon – mivel tavaly még Renault, idén viszont már Ferrari motor hajtja őket, inkább az új erőforrás megfelelő beépítésére, és nem a kocsi festésére áldozták az időt, így a múlt héten szponzorok nélküli, sötétkékre festett kocsival köröztek a barcelonai pályán.

Viszont a közben eltelt időben sem vitték túlzásba a tervezést, a 2016-os festés ugyanis szinte majdnem teljesen megegyezik a tavalyival – a legnagyobb eltérés, hogy a hátsó szárny már nem piros a CEPSA miatt, az olajipari vállalat helyét ugyanis a Red Bull saját gyártású kólája váltotta a kocsi hátulján.

A többi viszont nem újdonság az STR11-en, az viszont némiképp igen, hogy a Red Bull fiókcsapata nem követte az osztrákok példáját, és maradt a fehér kontúros Red Bull-logó mellett a kocsi oldalán. A Toro Rosso hivatalos bemutatójával már csak egy végleges festésre várunk, a legkorábban prezentáló Renault ugyanis már akkor jelezte, hogy a kocsi és a nagyon fekete alapra tervezett festés is változhat még a szezonig.

A második szezon előtti teszt keddtől péntekig tart Barcelonában, a Toro Rossókat a múlt heti teszthez hasonlóan most is Max Verstappen és Carlos Sainz Jr. vezetik majd felváltva.