Ferrari és Mercedes: érdekes gumiválasztás

2016.03.22. 16:36

Közölte a Pirelli az istállók gumiválasztását a jövő hétvégi Bahreini Nagydíjra. A kívánságokat már hónapokkal ezelőtt le kellett adni, de természetesen most érdekes, főleg hogy már túl vagyunk a szezonnyitó Ausztrál GP-n, amit jobbára az új gumieljárás döntött el.

A csapatok az eddigi kettő helyett idén már három száraz keveréket választhatnak, Bahreinre is azokat, mint múlt hétvégén Melbourne-re, közepeset, lágyat és szuperlágyat. Ezek közül kétfélét kell majd a futamon használniuk.

A legérdekesebb, hogy a két élcsapat, a Mercedes és a Ferrari meglehetősen ellentétesen választott. Még a Mercedes Rosbergnek és Hamiltonnak csak egy-egy szett közepes gumit kért, addig a Ferrari Vettelnek és Raikkönennek hármat-hármat. Négy-négy garnitúra lágyat kértek az olaszok pilótái, a mercisek hatot-hatot. Mind a négy versenyző egyaránt hat-hat szett szuperlágyat választott.

A Mercedes kettős győzelemmel kezdett Ausztráliában, köszönhetően leginkább annak, hogy pocsék startjuk, illetve a Ferrari álomrajtja után egy boxkiállással és nagyrészt a közepes gumival teljesítették pilótái a távot, míg a ferrarisok a szuperlágy után a lágyat használták a közepes helyett.

A bahreini választás is azt mutatja, a Mercedes úgy érzi, tökéletesen ismeri a közepes gumit, illetve hogy újra maximum a futamon lesz rá szüksége, és ha igen, végig lehet vele menni majdnem a teljes távon, így egynél több szett felesleges. A lágy és még inkább a szuperlágy gumikon lehet majd megtenni a nagyon gyors köröket az időmérőn, illetve aztán a versenyen is.