Alonso nem indulhat a hétvégi Bahreini GP-n

2016.03.31. 12:35

Eltiltotta az FIA Forma-1-es orvosi bizottsága a versenyzéstől Fernando Alonsót a hétvégi, bahreini futam előtti kivizsgálásának végeztével, így nem vehet részt a nagydíjon.

Alonso két hete, Melbourne-ben úszott meg hatalmas balesetet, látszólag sértetlenül, csakhogy a csütörtökön készített mellkas-CT-eredményei nem ezt mutatták. Az orvosok jelenlegi állapotában nem engedik a Forma-1-ben vezetni, és a két hét múlva kezdődő Kínai GP előtt újra elvégzik a vizsgálatot. Ha negatív lesz, ott már indulhat.

A McLaren-Hondába a tartalékpilóta, Stoffel Vandoorne ülhet be, ez lesz az első versenye.

Alonso 300 kilométer/óra fölötti sebességnél szállt el Melbourne-ben, 46G-s erőhatás érte, összetört az ülése is, a kocsi totálkáros lett, ki kellett dobni a motort és a kasztnit is.

A 34 éves kétszeres világbajnok legutóbb bő egy éve, az Ausztrál Nagydíjat hagyta ki, akkor tesztelésen szenvedett rejtélyes balesetet, és ugyanígy nem ment át az F1-es vizsgálaton. Azóta mindig rajthoz állt.

A múlt héten azt nyilatkozta, leginkább pihenéssel tölti az idejét, a bukás nagyon megviselte, de arra nem célzott, hogy bahreini indulása veszélyben lehet.

Alonso az egyik vendége a magyar idő szerint kettőkor kezdődő hivatalos bahreini sajtótájékoztatónak, vélhetően beszél majd az állapotáról.

Vandoorne 24 éves, évek óta a McLaren tagja. Ő a GP2-es sorozat címvédője, a tavalyi bajnok, akit az egyik legnagyobb tehetségnek tartanak, még akkor is, ha újoncokhoz képest nem fiatal.

He intentado hasta el último minuto correr en Bahréin después del accidente de Australia, han sido días duros lógicamente después de un impacto tan grande pero hasta el último segundo pensaba solo en ayudar al equipo después del trabajo increíble que han hecho esta semana. Entiendo la posición de los doctores de la FIA y ahora intentaré ayudar con todas mis fuerzas a mi compañero @svandoorne para sacar el máximo partido al fin de semana. Gracias a todos** I tried until the last minute to race in Bahrain after the accident in Australia, have been hard days logically after such an impact, but until the last second I try to race to help the team after the incredible work they have done this week. I understand the position of the FIA doctors ​​and now I will try to help my teammate @svandoorne to make the most of the weekend. Thanks to everyone ** #mclarenhonda #oneTeam

Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) által közzétett fénykép,

UPDATE: Alonso az instagramra posztolt képet, a hozzáfűzött kommentben reagált az orvosok döntésére.

Az utolsó pillanatig indulni akartam Bahreinben, a legvégsőkig segíteni akartam a csapatomat, mivel hihetetlen munkát végeztek a héten (az összetört kocsival). Elfogadom a doktorok álláspontját, és most már azon leszek, hogy mindenben segítsem a csapattársamat, Stoffel Vandoorne-t.

Vandoorne egyébként még nincs Bahreinben, de már úton van, Japánból érkezik, ahol a Super Formula-sorozatra tesztelt.