Räikkönen motorja megmenekült, jöhet az eggyel jobb helyezés

2016.03.31. 11:59

Legjobb 2015-ös futamának helyszínére megy vissza a Forma-1 a hétvégén, így Kimi Raikkönen joggal bízhat abban, hogy hosszú idő után ismét jó versenye lesz. Egy éve Bahreinben második lett, megelőzte Rosberg Mercedesét, és Hamiltonét is lehagyja valószínűleg, ha nem ér véget a verseny. Remek taktikával jött fel a hajrában, de már nem maradt elég ideje, hogy ledolgozza a hátrányát. Csak három másodperccel maradt le a győztestől.

Tavaly nyerhettem volna itt, ha van még egy-két kör a versenyből, de ezen már kár rágódni. A második hely nem volt rossz, bár lehetett volna jobb.

Jó hír neki, hogy az Ausztráliában füstölgő motorját meg tudta menteni a Ferrari, csak a turbó ment tönkre végleg, azt kell cserélni. Nem kell máris a második motorjához nyúlni, mivel csak ötöt lehet elhasználni a 21 futamra, ez sem mellékes. Melbourne-ben ki is gyulladt a kocsija, a szerelői még épp időben oltották el, hogy nagyobb kár ne keletkezzen.

Mivel a Ferrari remek helyzetben volt az első futamon a start után - Vettel vezetett, Raikkönen ment mögötte -, és leginkább egy stratégiai hiba miatt kaptak ki a Mercedestől, Raikkönen reménykedhet, ha most elkapják a taktikát, lehet esélyük a győzelemre. Főleg, hogy tavaly övé lett a leggyorsabb kör is a versenyen.

Kedvelem a szahíri pályát, szép, és nincs benne túl nehéz kanyar. Csakhogy egy jó kört összerakni nem könnyű a gyors hőmérséklet-ingadozás és az állandó szél miatt. Délben nagyon meleg van, este meglehetősen hűvös. Fizikailag megterhelő a pálya, pár kocsinál a fékek problémát jelenthetnek, oda kell figyelni, hogy használod őket. Az állandó hűtés különösen fontos.

Annak ellenére, hogy kedveli a helyet, még nem győzött Bahreinben, a tavalyi második a legjobbja.