F1: Ecclestone megtört, visszatér a régi időmérő

2016.04.07. 18:50

Győzött a józan ész a Forma-1-ben, csütörtökön a csapatok egységesen a tavalyi időmérőrendszer mellé álltak, és erről levélben értesítették Bernie Ecclestone-t, illetve Jean Todtot, akik nem láttak más választást, mint helyt adni a 11 istálló akaratának: már a jövő hétvégi Kínai GP-n a tavalyi szisztéma szerint kvalifikálnak ismét.

Ecclestone fel akarta kavarni a rajtrácsot, ézrt 2016-ra egy kieséses időmérőt vezettek be, ami pocséknak bizonyult, és a nyitófutamon botrány lett belőle. Az F1-főnök keresztül akarta vinni az akaratát, hogy legyen valami más idén, így a második versenyen, Bahreinben is az unalmasabb új változat szerint ment az időmérés.

Sőt, egy új, összetett változatot ajánlott a csapatoknak Bahreinben, ami még szörnyűbb lett volna. Csütörtökig gondolkozhattak ezen, megtették, és egyhangúan visszadobták ezt is azzal, hogy kollektíven a régi rendszer mögé sorakoztak fel.

Eclestone vereséget szenvedett.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!