Bejárta a megújult Hungaroringet az F1-versenyigazgató

2016.04.08. 14:10

Pályaellenőrzést tartott pénteken a Hungaroringen Charlie Whiting, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) technikai és biztonsági főnöke, a Forma-1 állandó versenyigazgatója.

A mogyoródi versenypályának még két évig érvényes az úgynevezett Grade 1 licence (ez a feltétele az F1-es rendezésnek), de az újraaszfaltozás és a rázókövek cseréje miatt a Hungaroring kérésére Whiting – akivel a tervekről folyamatosan egyeztettek – személyesen is megnézte a pályát.

A bejárás gyalog zajlott, a szakember mindent tüzetesen szemügyre vett, és elkísérte a sétára többek között Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Hungaroring műszaki osztályának tagjai, akik a munkálatokat felügyelték, valamint a Magyar Nagydíj sportszakmai vezetői, Faluvégi Péter, Szamos Miklós és ifj. Zettner Tamás.

Első osztályú munkát végeztek a Hungaroringen, a pálya jobb és biztonságosabb lett. A munkát gyönyörűen kivitelezték, én ugyan nem értek az aszfaltozáshoz, de úgy gondolom, tökéletes lesz a versenyre. Apró változtatásokat kértem a pályabejárás során, de egyik sem számottevő, elégedett vagyok

– értékelt Charlie Whiting.

Whiting a pénteki inspekció közben
Whiting a pénteki inspekció közben

Az elmúlt majdnem 15 évben többször aszfaltoztak újra kanyarokat, cserélték és módosították a rázóköveket itt-ott, de most újult meg végig, teljes egészében a Hungaroring aszfaltja.

Nyolcvanhat óta nem volt egységes, új aszfalt a Hungaroringen, most van, és ez nagyon jó érzés. Büszkék vagyunk rá, hogy az elmúlt öt évből négyszer nyereséges volt a vállalat, ennek köszönhetően tudtuk önerőből megoldani az aszfalt kopórétegének cseréjét

– mondta Gyulay Zsolt. 

A munkálatokkal időben végeztek, de sok szabad napja nem lesz a pályának, mert április 22-étől jön az első nagy verseny Michelisz Norberttel, a WTCC, a Túraautó Világbajnokság magyarországi futama.