Megszenvedi a visszatérést Fernando Alonso

2016.04.15. 18:44

Megkapta a végleges rajtengedélyt Fernando Alonso a Kínai GP-re az első szabadedzés után, a nagydíj első napján 31 kört tett meg. Mint mondta, nem fájdalom nélkül.

Jól érzem magam, hiányzott a kocsi az elmúlt 26 napban, boldog vagyok, hogy újra vezethetek. Imádom, amit csinálok, és imádok a kocsiban lenni. Kicsit még fáj a bordám, mert nem gyógyult meg teljesen, kissé még törött. De ez normális, és a fájdalom elviselhető lesz a futamon, azt hiszem.

A 11. időt autózta, ami jó, de a lényeg a verseny , ezt ő is tudja, amikor 60 kört kell mennie, közel két óra alatt, folyamatosan.

Sok jobbkanyar van ezen a pályán, ami nem szerencsés, de nincs már benne kockázat, hogy vezetek, és ez jó. Próbálok óvatosan mozogni a ki- és beszállásnál, kerülöm a buta mozdulatokat, nehogy újra eltörjön a bordám. Rendben vagyok a kocsiban, ott egyáltalán nem mozgok, meglehetősen szoros az ülés. F1-autóról beszélünk, nagyon merev minden. Érzel benne minden buckát és rázókövet, ez a legrosszabb. De legalább indulhatok."


Nehezíti a spanyol dolgát, hogy előre a futamra nem tudja kipróbálni magát, mert annyi időt egyhuzamban, még közel annyit sem tölthet a kocsiban folyamatosan a vasárnapi startig.