János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bemutatták, hogy mentene életet a Red Bull-szélvédő

2016.04.29. 14:55

A Red Bull Racing pénteken kipróbálta a szélvédőt egyik autóján a szocsi edzésen. A vadászgép pilótafülkéjére emlékeztető megoldást Daniel Riacciardo kocsiján mutatták be, az FIA a Forma-1-es bizottsággal hamarosan dönt róla, bevezetik-e a következő szezonra.

Feladata, hogy megvédje a pilótákat a súlyos fejsérülést okozó becsapódó tárgyaktól, eszerint is tesztelték az elmúlt hónapokban.

The Aeroscreen: Static Test - F1 Wheel @ 225kph

Az RBR videókat közölt a próbákról, amelyeken 225 kilométer/órás tempóval löktek a szélvédőnek Forma-1-es kereket, illetve más szilárd tárggyal is próbára tették.

The Aeroscreen: Static Test - Ballistic

A szerkezet kiállta a teszteket, bár az egyik kerék, miután a szélvédőn irányt változtat, még súrolta a versenyző sisakját, vagyis lehetséges, hogy nem ártana még pár centiméterrel magasabbra tervezni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!