Szörnyű ez a szélvédő, ne csináljunk fél segget

2016.04.29. 17:51

Lewis Hamilton támadta leghevesebben a szezon elején bemutatott ferraris fejvédő keretet, és az angol az, aki most a Red Bull szélvédőjét is azonnal leszólta. Az ok, hogy neki nem tetszik.

Ha ilyesmit akarunk, akkor zárjuk le a kabint, mint a vadászrepülőknél. Ne csináljunk fél segget, legyen vagy zárt, vagy nyitott. Ez a szélvédő szörnyű, olyan, mint egy átkozott rohamsisak. Van egy elegáns, futurisztikus F1-autónk, és rárakják egy rohamsisak rostélyát.

Érdekes, hogy most már a keretet csak az azért nem szereti, mert nem lehet kimászni tőle.

Az a másik, a keret használható, de Fernando képtelen lett volna kimászni a melbourne-i baleseténél.

Mindenesetre Hamilton szerint pozitív, hogy dolgoznak az ügyön, csak a külső ennél fontosabb.

Amúgy jó, hogy az FIA komolyan veszi a biztonságot, folyamatosan rajta vannak, de nem befolyásolhatja az F1-autó esztétikusságát, stílusát és menőségét.

Hülkenberget már meggyőzte a Red Bull, Hamiltont még nem
Hülkenberget már meggyőzte a Red Bull, Hamiltont még nem

Hamilton újra előállt a nagymenő szöveggel, amit Nico Hülkenbergtől korábban már hallottunk, hogy ő hajlandó kockázatot vállalni a szakmájában, hiszen nyolcéves kora óta ezt teszi. Sőt, akarja is, hogy megmaradjon ez a kockázat, mert ez a munkájuk legeslegmenőbb része.

Ezek őrültek, bármelyik pillanatban meghalhatnak. Sokan ezt csodálják leginkább. Vegyék el ezt tőlünk, és szinte bárki a helyünkre léphetne, meg tudná csinálni, amit mi

- hangoztatta Hamilton Szocsiban is.

Közben Hülkenberg jócskán módosított a bukókeret kipróbálásakor alkotott nézetein:

Sokkal jobban néz ki, vonzóbb az én ízlésemnek. Azt hiszem, elkerülhetetlen, hogy bevezessenek valamit, én ezt a szélvédőt választanám.