Vettel: Kvjatot nem az ütközéseink miatt rúgták ki

2016.05.13. 08:43

A Szocsiban látott Kvjat-Vettel ütközések után hirtelen lefokozták a Red Bull Racingtől az orosz pilótát, Danyiil Kvjatot a fiókcsapat Toro Rossóhoz küldték. Egyértelműnek tűnt, mivel kétszer ment neki a ferrarisnak, és kiütötte a versenyből, ez túl soknak bizonyult, így jött a büntetés.

De ahogy telik az idő, kezd egyre inkább úgy kinézni a dolog, hogy a balhé csak ürügy volt a lépésre, amit már rég óta terveztek a Red Bullnál. A hét elején a Kvjattal megcserélt Max Verstappen mondta, hogy 2017-re mindenképpen átült volna az RBR-be, a pénteken kezdődő Spanyol GP előtt Sebastian Vettel is valami ilyesmit pedzegetett.

Nem hinném, hogy bármennyire is közük van ehhez a Szocsiban történteknek. Ahogy hallottam, már előtte eldöntötték. Nem tudom, mik a döntés okai, de amint mondtam, szerintem nincs köze az oroszországi eseményekhez

- felelte arra a kérdésre, hogy a karamboljuk miatt kellett-e Kvjatnak mennie.

Megkérdezték Kvjatot is a barcelonai F1-sajtótájékoztatón, aki azt válaszolta, nem tudja az okát.

Nem indokoltak, ha a főnökök akarnak valamit, az meg is történik, ez ilyen egyszerű. Otthon voltam Moszkvában, épp egy sorozatot néztem a kanapén, amikor csörgött a telefon. Helmut Marko volt, azt mondta, híreim vannak. 20 percet beszéltünk, magyarázatot akartam. Jópár érdekes részletet megtudtam, de ezt megtartom magamnak, még.


Egyre egyértelműbbnek tűnik, hogy a Red Bullnál mielőbb a nagycsapathoz akarták vinni Verstappent, mert úgy gondolták, jobb, és gyorsabban tudna fejlődni az orosznál. Valószínűleg már télen meg akarták ezt lépni, de vagy a szerződések miatt nem lehetett, vagy adtak még párversennyi esélyt Kvjatnak.