Ricciardo: Káromkodás nélkül? Úgy nehéz

2016.05.29. 17:36

Sem a leintés után, sem a picivel később készült interjúk alatt nem titkolta Daniel Ricciardo, hogy rettenetesen csalódott a Monacói Nagydíj végeredménye miatt – a szerelők hibája miatt nem volt időben odakészítve az új szett gumi a kerékcseréjénél, és emiatt ért vissza közvetlenül Lewis Hamilton mögé a futam közepén.

Hagyjátok csak. Semmi olyat nem tudtok mondani, amitől jobb lesz ” – üzente még a rádióban a csapatnak a másodikként beérő Daniel Ricciardo, akinek a hangján teljesen érezni lehetett a csalódottságát. Az eredményhirdetésnél viszont már látni is lehetett rajta.

„Legszívesebben nem is beszélnék a versenyről. Sorban a második hétvégén szúrunk el valamit. Behívtak kereket cserélni, erre nem voltak ott a gumik, mit mondhatnék, elég rossz volt” – mondta az eredményhirdetés után.

Amikor nem sokkal később a Sky arra kérte, foglalja össze, mit érez, de ha lehet káromkodás nélkül, így felelt: „Káromkodás nélkül? Nem lesz egyszerű! Úgy érzem magam, mint akin átment egy pótkocsis kamion, ráadásul sorban a második versenyhétvégén. Elég jól viseltem a Spanyolországban történteket, de ez már sok. Utálok szomorú lenni, itt vagyok Monacóban a dobogón, de nem megy, nem tudok örülni. Bizonyíthattam volna esős körülmények között, ez lett belőle. Ha nem bánják, inkább csak elhúznék most” – fogta rövidre.

A Spanyol Nagydíjon Ricciardo eltérő stratégiát kapott a csapattól, mint a futamgyőztes Max Verstappen, ráadásul a futam végén még egy defekttel is meg kellett küzdenie, így lett negyedik.