Button: Ez őrület

2016.07.02. 17:54

A McLaren-Honda legjobb rajtpozícióját jegyzi a japánok tavalyi visszatérése óta a Forma-1-ben Jenson Button az Osztrák Nagydíjon: ötödik lett a kvalifikáción, de harmadikként indulhat, mert a második Rosberg és a negyedik Vettel is ötrajthelyes büntetést kap.

Ötödik idő az időmérőn, harmadik hely, ez őrület. A 3. szerencse, de az 5. nem az, jó munkát végeztünk, boldog vagyok. Mintha a pole-t szereztem volna meg! Bármi is történjen vasárnap, ezt most kiélvezzük. Szárazon sosem lett volna meg az ötödik hely, de efféle körülmények között igen. Pont eltaláltunk mindent, és működött a dolog. Mindent az utolsó körömre tettem fel, kockáztattam

- nyilatkozta az angol.

Az időmérőn esett az eső, majd száradt a pálya egészen végéig, ez adta meg a lehetőséget a tavaly nagyon gyengén, idén közepesen futó McLaren-Hondának.

Nem a dobogóért hajtunk. Nem pesszimista vagyok, realista. Nagyon nehéz futamunk lesz, de remélhetőleg sokkal szórakoztatóbb, mint eddig

- lelkendezett Button.

Könnyen lehet, hogy vezetni is fogja a versenyt, a pole pozíción lévő Hamilton rajtjai idén nagyon gyengék.

Button a kéthelynyi javulását annak köszönheti, hogy Rosberg és Vettel autójában is váltót kellett cserélni. A mercedeses a harmadik szabadedzésen bukott kocsija hibája miatt, a ferrarisnál még pénteken hajtották végre a cserét.