Lauda: Hamilton szétverte a szobáját, és hazudik

2016.07.05. 15:55

Lewis Hamiltont onnan érte támadás, ahonnan a legkevésbé vártuk volna, saját csapatától, azon belül is egyik közvetlen főnökétől, Niki Laudától. Az osztrák még pénteken nyilatkozott a Red Bull tulajdonában lévő Servus TV egyik riporterének, az interjú hétfő este ment adásba.

Lauda azt állította, versenyzője annyira dühös volt a bakui időmérő után, hogy szétverte a szobáját, illetve hogy amikor arról beszélt, ő és csapattársa, Nico Rosberg mostanában jól kijönnek egymással, hazudott.

"Azt mondta, nem mehetek be, mert elpusztít odabent mindent. Azért csinálta, mert összetörte a kocsit, de meg kell majd fizetnie. Így történt" - mondta Lauda a bakui esetről, amikor Hamilton az időmérőn hibázott, falnak ment, és a 10. rajthelyre kényszerült, miközben Rosberg az élről indulhatott.

Hamilton azon a hétvégén, jó két hete beszélt arról, hogy Rosberggel mostanában rendben vannak, Lauda viszont úgy gondolja:

Lewis hazudott erről, ez ilyen egyszerű. Csak mondott valamit, hogy meglegyen a lelki békéje. De bármit tesz is, amíg Nico vezet, a feszültség csak nőni fog közöttük.

Hamilton és Rosberg vasárnap, Ausztriában is ütköztek, bár utóbbi esett ki majdnem, őt találták vétkesnek a bírák, de komolyan nem büntették. Hamilton megúszta az esetet, és győzött.

Rosberg 11 ponttal vezeti a vb-t Hamilton előtt. Folytatás hétvégén, Silverstone-ban, a Brit GP-n.