Olivér
4 °C
8 °C

Mindenkit kirúghat a Williams-csapatfőnök, de beszólt Buttonnak is

2016.08.02. 17:40

A Williams sürgeti Jenson Buttont, hogy mielőbb döntsön: akar-e náluk versenyezni jövőre. A pilótapiac a topcsapatoknál beállt, a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull Racing is korán véglegesítette a felállását, mozgás a középmezőnyben várható.

A Williams a kulcs, ami lehet, hogy mindkét versenyzőjét lecseréli, ugyanis habozik érvényesíteni az opcióját Valtteri Bottasra, és Felipe Massával sem hosszabbított még. A brazil már el is ismerte, elképzelhető, hogy F1-hely nélkül marad jövőre. Nem meglepő, hogy nem akarják megtartani őket, 2014-ben remekül szerepeltek ezzel a kettőssel, tavaly visszaestek, idén pedig még ahhoz képest is gyengültek.

A topjelölt Button, illetve a Force Indiánál kiválóan vezető Sergio Perez. Utóbbinak biztos helye van jelenlegi csapatánál 2017-re, de a Hungaroringen is arra utalt, ki tud belőle ugrani, ha olyan ajánlatot kap.

Claire Williams
Claire Williams

Button helyzete komplikáltabb, a McLaren ugyanis kivárhat, megtartja-e az angolt, vagy beülteti végre tesztpilótáját, Stoffel Vandoorne-t, aki Bahreinben ígéretesen ugrott be a sérült Fernando Alonso helyére. A jelek arra utalnak, hogy Vandoorne-t már nem jegelhetik tovább, ám Button sem akar egyértelműen távozni, mert az utóbbi futamokon a McLaren tűnt a negyedik erőnek a három nagy - Mercedes, RBR, Ferrari - mögött.

Emiatt is szólalt meg Claire Williams csapatfőnök-helyettes, Frank Williams lánya, ráadásul igen határozottan.

Mi irányítjuk a döntésünket a pilótakettősünkről, nem azért ülök itt, hogy Ron Dennisre vagy Jensonra várjak. Nem érdekel, mit csinálnak mások. Nem fogok várni, ez a mentalitás nem illik a mi csapatunkhoz. Nagy sztori lenne (ha Button visszatérne), de neki önmaga miatt, nekünk a csapatunk miatt kell meghoznunk a legjobb döntést

- idézte a Motorsport.com.

Jenson Button 2000-ben a Williamsnél kezdte a karrierjét az F1-ben, 20 évesen, de egy év után lecserélték Juan-Pablo Montoyára. Most a Williamsnél is fejezhetné be.

A kritériumoknak ugyanis megfelel, leginkább az utolsónak azok közül, melyeket Claire Williams állított fel.

Legyen tehetséges a kormánynál, intelligens a mérnökökkel és velünk, illetve, mint független csapat, a gazdasági szempontok is szerepet játszanak a döntésünkben. Nem ültethetünk ismeretlent a kocsiba, nem működne.


Williams dicsérte Perezt is.

Sergio nagyszerűen végzi a dolgát idén, intelligens pilóta, rajta tartjuk a szemünket. Csak futólag ismerem, de sármos és gazdaságilag is erősítést jelentene minden istállónak. Még szép, hogy megfontoljuk, ha megszerezhető.

A mexikóival valóban sok szponzor is érkezne az istállóhoz, ami jelenleg negyedik a bajnokságban.

A csapatfőnöknő szavaiból az vehető ki, hogy legszívesebben azonnal lecserélné Bottast és Massát Buttonra és Perezre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?