Kimi: Fáj így látni a Ferrarit

2016.08.02. 10:36

A 2014-es utolsó előtti futam, az Abu-dzabi GP óta először van a Red Bull a Ferrari előtt a világbajnokságban, az RBR hosszú kihagyás után foglalta el ismét a második helyet a pontversenyben. Daniel Ricciardo második, Max Verstappen harmadik lett Hockenheimben, míg Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen csak ötödik és hatodik, így 14 ponttal lemaradtak az olaszok. A Ferrari három futamja nem látta a dobogót, ilyen is 2014-ben történt legutóbb, az év utolsó három nagydíján.

Egyszerűen nem voltunk elég gyorsak. Ennyi, sajnos. Remélhetőleg találunk valamit, hogy felvegyük a harcot a Red Bull-lal és a Mercedesszel, legalábbis később. De nem lesz könnyű. Láthatják a helyezésünket, nyilván mindannyiunknak fájdalmas. De ez van jelenleg, melóznunk kell, és fejlődnünk

– mondta lemondóan Kimi Räikkönen.

A Ferrari legutóbbi dobogóját Räikkönen hozta, Ausztriában harmadik lett
A Ferrari legutóbbi dobogóját Räikkönen hozta, Ausztriában harmadik lett

Most majdnem egy hónap szünet jön, augusztus utolsó hétvégéjén, Spában folytatódik a vb, ahol a finn már négyszer nyert. De hogy számít-e javulásra?

Nem igazán. Annyi, hogy teljesen más a pálya karaktere, szóval valami talán változhat. De ahhoz dolgoznunk kell, hogy odaérjünk, ahol lenni szeretnénk. Meglátjuk majd, hogy állunk ott, de az biztos, hogy javulnunk kell.


A Ferrarinál megkezdődött az átszervezés, múlt héten távozott a technikai igazgató, James Allison, a pótlását belülről kellett megoldaniuk, mert akit terveztek a helyére, nem vállalta. Maurizio Arrivabene Hockenheim után elmondta, a menedzsment átalakítása még nem ért véget. A kocsi május közepe, a Spanyol GP óta nem változott, ennek tudható be a visszaesésük – árulta el a csapatfőnök.