Alajos, Leila
20 °C
34 °C

Verstappen: Szégyellje magát Räikkönen és Vettel

2016.08.30. 12:15

Max Verstappen körül forog az F1 vasárnap óta, Kimi Raikkönen szúrta le a srácot, bár inkább arra figyelmeztetett, sírás lesz a vége, ha továbbra is így vezet. A másik ferraris, Sebastian Vettel azt mondta, ő nem büntetné, inkább leülne beszélgetni a 18 évessel.

Verstappen nem sokat habozott a válasszal, úgy szólt vissza, ahogy valószínűleg kevesen várták.

Szerintem szégyellniük kellene magukat, hogy ilyen balesetet okoznak az ő tapasztalatukkal, és aztán rám panaszkodnak. Nem kéne drámázni ezek után. Meg kell érteniük, hogy nem örülök, hogy elszúrták az egész versenyem.

A holland arra célzott, a start után a Ferrarik mentek neki, ami aztán később a versenyen történt, az csak ennek a következménye.

"Én voltam az áldozat az első kanyarban. Kimi préselt, aztán jött Sebastian, és mindkettőnkre ráfordult. Kimi nekem jött, a szárny letört, a kocsi alja tönkrement. Ha nincs az első kanyar, nem lettem volna annyira agresszív, és nem nyomtam volna ki Raikkönent. Ők tették tönkre a versenyem, miért is mondanám aztán, hogy oké, parancsoljatok? Rendben, tényleg elég agresszív voltam, de ha tönkreteszik a versenyem, én sem fogom könnyen adni a pozícióm. Kicsit el kellett vennie a gázt, de a felügyelőknek nem volt vele gondja, szóval minden oké."

Verstappennél ezen a ponton már nem is a vezetésével, hanem a kiakadásával van a gond. A futam után Raikkönen szavait "hazugságnak" nevezte, most pedig 18 évesen két világbajnokat küldött el, hogy "szégyelljék magukat" és ne "drámázzanak". Emellett konkrétan elismerte, hogy kiszorította Raikkönent. (A mázlija a büntetésekkel egyébként az, hogy Spában az amerikai Danny Sullivan volt a felügyelők vezetője, aki majdnem egész életében Amerikában versenyzett, ahol sokkal többet engednek a pilótáknak.)

Hazugság, szégyelljék magukat, dráma, tönkretettek - elég erős szavak egy gyerektől, aki másfél éve van a Forma-1-ben.

Azaz nagyon találó Toto Wolff Mercedes-csapatfőnök hasonlata, aki azt mondta, Verstappenről neki Senna jut eszébe.

"Nincs benne félelem, se tisztelet, és kiteszi a könyökét. Ayrton Sennára emlékeztet, vagy Lewis Hamiltonra. Már látszik, hogy páran kezdik kétszer is meggondolni, hogyan előzzék meg. A felügyelők nem büntették, csak a pilótabrífingen izzasztották meg a többiek. Legközelebb talán még jobban meg fogják. Csak attól félek, egy nap a falban végzi. Frissítő az F1-nek, de veszélyes."