Räikkönen: Ez itt nem a visszavágás helye

2016.09.01. 17:04

A ferrarisok lezárták a spái első kanyaros esetet az Olasz GP csütörtöki sajtótájékoztatóján, ez volt az a Vettel-manőver, amire Max Verstappen nagyon kiakadt, aztán bosszúból szívatta a németet és Raikkönent a futamon.

"Szerencsétlen dolog volt, de elnézést kért, és én elfogadtam, továbblépünk. Nem volt ideális, hogy hárman voltunk ott, de néha megtörténik az ilyesmi. Legközelebb biztosan több helyet hagyunk egymásnak" - árulta el a finn, hogy Vettel bocsánatot kért tőle.

Vettel elmesélte, miért kanyarodott olyan szűken.

"Sokat nem tudok hozzáfűzni a történtekhez, azt hittem, csak Kimi van belül, de aztán kiderült, hogy hárman voltunk. Nem három kocsira hagytam helyet, Max lemaradt, de aztán úgy döntött, mégis csatlakozik, őt nem láthattam a tükrökben. Kimit láttam, és hogy kissé előtte vagyok. Ha újra megtörténne, természetesen több helyet hagynék, és mind elfordulnánk. Kár, hogy mindhárman belekeveredtünk, és emiatt nem mehettünk a dobogóért."

Räikkönen is kitért még Verstappenre, és rávilágított arra, hogy a holland azért volt vele annyira kemény később a futamon, mert a Ferrarit vádolta az első kanyarért.

Semmi bajom Maxxel, jól teszi a dolgát, gyors, de pár megmozdulása szerintem nem volt korrekt. Mindenki hibázhat (mint Vettel), de itt nem lehet hülyéskedni vagy visszavágni. Ez nem az a hely

- idézte őt a SkySports.