Mária
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Button: Célozzuk meg a Pokémon Gót

2016.09.16. 12:11

Az F1 tulajdonosváltásával a fő cél, hogy a Forma-1-et népszerűsítsék, és a fiatalabb generációkhoz is eljuttassák. Bernie Ecclestone ezt nem tudta megoldani, az új tulajdonosnak sikerülhet.

Jenson Button, aki évvégétől szünetelteti a versenyzést, de a McLaren-Hondánál marad, igyekezett támpontot adni, merre induljanak, ha új rajongókat szeretnének.

„A drukkerek átlagéletkora túlontúl magas ahhoz, mint ahol lennie kellene, pláne, hogy van egy 18 évesünk a mezőnyben. 30, talán 40 körül van, ezen változtatni kell, meg kell céloznunk a fiatalokat a generációs váltásunkhoz. Technológiailag fejlett sport a miénk, azt gondolnánk, vonzza a fiatalokat, de nem. Rá kell jönnünk, miért nem, és meg kell találnunk az utat, hogy közel kerüljünk hozzájuk. Ha belekóstolnak ebbe a sportba, imádni fogják" – nyilatkozta Szingapúrban az angol.

Konkrét ötlete is van, hogy mit vegyenek alapul.

Tegnap a bevásárlóközpontban rengeteg ember sétált ugyanarra, miért? Pokémon. Lehettek ott vagy kétezren, csak mert ott volt egy pokémon. Én nem tudok mit kezdeni velük, nem is értem. Pénzt nyersz? Vagy ajándékot? Csokoládét? Úgy értem, az F1 nem érdekesebb ennél? Az kell, hogy legyen, szerintem az. Ha rá tudnak venni ennyi embert, hogy kergessen valami sárga pontot, ami ott sincs, akkor mi is kedveltebbé tudjuk tenni az F1-et a jelenleginél.


A Pokémon Go az az okostelefonos játék, amit a fél világ játszik mostanában.