Ricciardo túl gyors volt, ezért nem nyerhetett

2016.09.18. 19:01

Valószínűleg Daniel Ricciardo egyik nagyon gyors körének köszönheti Nico Rosberg, hogy megnyerte a szingapúri futamot, legalábbis ezt állítja Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

15 körrel a vége előtt Rosberg 3 másodperccel vezetett a Red Bull előtt, amikor az kiment kereket cserélni. A Mercinél is ezt tervezték, csakhogy meglátták, milyen gyors volt az ausztrál kivezető köre.

Nem csinálhattuk, amit ők, mert elveszítettük volna a vezetést. Azt terveztük, amit ők, aztán Daniel ment egy bámulatos kört, és eltűnt az előnyünk. Meg kellett próbálnunk elmenni a végéig

- mesélte Wolff.

Vagyis ha Ricciardo azon a körön nem elképesztő 3 másodperccel gyorsabb Rosbergnél, hanem csak eggyel, a Mercedes is megpróbálta volna a sokkal biztosabb, kerékcserés stratégiát - legalábbis ezt mondják ők. 

Ricciardo túl gyors volt, ezért nem nyerhetett, ami abszurd, de úgy tűnik, így van.

Az RBR-es 21 másodperc hátrányt dolgozott le 4 tizedre a célig, de valójában a győzelemre nem volt esélye, Rosberg biztosan tartotta az első helyet, még ha a végén csak méterekkel nyert is.

Főnökei azért izgultak.

"Majdnem bepisiltünk a végén, annyira szoros volt. Ilyennek kell lennie a Forma-1-nek. Négy nagyon gyors kocsi különböző gumistratégiákkal. És meg kell emelnem a kalapom a Red Bull előtt, nagyszerű volt a taktikájuk. Ricciardo hihetetlenül gyors volt, így nagyon izgalmas lett a befutó" - idézte a Motorsport.com Wolffot.