Hamilton: Felsőbb erők dönthetnek rólam

2016.10.04. 15:12

Karakterpróbának fogja fel idei nehézségeit a Forma-1-ben Lewis Hamilton, akinél vasárnap 15 körrel a cél előtt, biztos vezetésnél ment tönkre a motor, így kiesett a Malajziai GP-n. A bajnokságban 23 pontos hátrányba került mercedeses csapattársához, Nico Rosberghez képest.

Az egész évem egy szenvedés, folyamatosan próbára teszik az akaraterőm. Személyiségteszt, hogy ki vagyok, mint ember, és vissza tudok-e jönni. A bukás lényegtelen, az a fontos, fel tudsz-e állni

- idézte a Motorsport.com a vb-címvédőt, akinek a sisakjára is az van írva, I still rise, azaz Feltámadok.

Hamiltont az év elején edzéseken sújtották motorhibák, így már augusztusra elfogyasztotta mind az öt idén engedélyezett motorját. Belgiumban, augusztus végén kapott két új motort - utolsó soros start árán - , azok közül füstölt el az egyik most. Két motorja maradt az utolsó öt versenyre, de ennyi van csapattársának is. Neki viszont nem volt szüksége létszámon felüli motorra, így a büntetést is megúszta.

lewis

Hamilton kiemelte, hogy ő esett ki, de a fél Mercedes-garázs szenvedett: "A szerelőim megkönnyezték a kiesést, mindannyiunknak fáj. De a lényeg, hogy rendezzük az erőinket, arra kell gondolnunk, mit építettünk már fel eddig."

A fontos, hogy ők mindent megtegyenek, aztán a többi már nem rajtuk múlik.

"Most nem néz ki jól a dolog, de van még öt verseny. Remélni tudom, hogy a két motorom kitart, és ha úgy teljesítek, mint az előző hétvégén, akkor van még miért hajtani.

Csak imádkozni tudok, hogy Isten összerakja a dolgokat. Benne bízom, és ez erős dolog. De ha a magasabb erő nem akarja, még ha mindent meg is tettem, hogy bajnok legyek, el kell fogadnom.

Mindent megteszek, mindent megteszünk, ennél többet nem lehet kérni."

Az esély még nem úszott el, a szezon majdnem 25 százaléka, 125 pont van az asztalon. Javítási lehetőség már most hétvégén lesz, jön a Japán GP.