Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bajnoksággal melegített a Forma-1 következő 18 évese

2016.10.05. 15:52 Módosítva: 2016-10-05 15:52:34

Max Verstappen után újabb tinédzser tart a Forma-1-be, Lance Strollról a brit média, különösen az Autosport tudja úgy, hogy jövőre már a Williams-Mercedes pilótája lesz.

A kanadai még csak 17, október 29-én tölti a 18-at, így nem annyira fiatalon kerül be, mint a nála egy évvel és egy hónappal idősebb holland, aki tavaly 17 évesen kezdett. Több lesz az autós tapasztalata is, méghozzá sokkal: Stroll eddig épp 100 autóversenyen indult, miközben Verstappen 47-tel érkezett az F1-be.

Lance Stroll
Lance Stroll

Stroll már bajnok is, a hétvégén Imolában, egy fordulóval a vége előtt biztosította be az európai F3-as címet. Tavaly, első évében ötödik lett a bajnokságban 12 győzelemmel, idén 18-szor nyert, és három futam még hátra van.

Az idényt záró, hagyományos Makaói GP-t viszont a hét elején lemondta, úgy tudni, mert már az F1-es előkészületeire koncentrál a Williamsnél.

Stroll a tehetsége mellett milliárdos apjának is köszönheti, hogy ilyen fiatalon lehetőséget kap a csúcson. Lawrence Stroll a divatbizniszben érdekelt, világmárkák birtokosa, és emellett nagy autósportrajongó. Hihetetlen autógyűjteménye van, aminek legnagyobb részét Ferrarik alkotják.