Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megvan, mi okozta Hamilton motorhibáját

2016.10.06. 10:27

Egy nappal a japán GP kezdete előtt megtalálta a Mercedes, miért füstölt el Lewis Hamilton motorja a vasárnapi malajziai futamon - jelentette az Autosport.

A Mercedes főnökei úgy 12 órával korábban még arról beszéltek, nem lelik a hibát, de aztán épp időben lett meg, mielőtt elkezdődött volna a hétvégi program.

A Mercedes-motor főtengelyében hibásodott meg egy csapágy, előjel nélkül.

Csak az olajnyomás hirtelen eséséből lehetett volna következtetni problémára, de szinte azonnal el is szállt a motor.

A Mercedes elővigyázatosságból Szuzukára az összes motorjának a beállításait módosítja, és reméli, hogy a hiba nem jelentkezik még egyszer. Hamiltonnak visszateszik a Szingapúrban használt motorját, míg a többieknél elmarad az egységesen a Japán GP-re tervezett új motor beszerelése. Maradnak az elmúlt versenyen használtnál, amíg a Mercedes mélyebben ki nem elemzi a Hamilton-problémát.

hamengine1

A bajnok csapattársa, Nico Rosberg mellett a Williams, a Force India és a Manor pilótái használnak Mercedes-motor, közülük csak a manoros Esteban Oconnál nem volt tervben motorcsere Japánra.

Hamilton a kiesés hevében nyilatkozott Szepangban, Lauda csapatfőnök az újságírók feltételezte szabotázst visszautasította, majd versenyzője is higgadtabban beszélt a történtekről.