Valahogy így kéne felrázni az F1-kocsikat

2016.10.17. 18:20

Az elmúlt években sokkal színesebb lett az F1-mezőny részben a Renault sárgájának, a Manor piros, kékjének és a Haas fehér, szürke, pirosának, de a Forma-1-en kívüli dizájnerek megmutatták, lenne még mivel csavarni a kocsik festését.

Tim Holmes például öt pilóta sisakfestését variálta át úgy, hogy azokat a kocsikra is rá lehessen festeni – ezzel ugyan jól megkülönböztethetők lettek a kocsik, de teljesen elvesztették kötődésüket a csapathoz.

Ez persze nem nagyon zavarta Nico Rosberget, a vb-t vezető német lelkendezve osztotta a sisakmintájával készült festést a közösségi médiában.

Az ideális megoldás egyfajta kompromisszum lehetne a még látványosabb kocsik érdekében: az első szárnytól a pilóta sisakjáig azonos lenne egy csapat két autója, mögötte viszont minden pilóta egyedei festést kérhetne a szponzori feliratok alá.

A mintákat készítő Tim Holmes egyébként hobbiból elég sok mindent megcsinál, ha úgy adódik, NFL-csapatok, szuperhősök, vagy épp Ken Block ralikrossz-kocsijai is megihletik egy új F1-dizájnhoz.