Pofonegyszerű okból vár a Williams pilótái bejelentésével

2016.10.18. 10:33

Lance a Forma-1-ben lesz jövőre, le is írhatja, feketén fehéren

- mondta Lawrence Stroll, az F1-be tartó 17 éves Lance Stroll apja a Journal de Montreal című lapnak.

Persze ez nem túl nagy újdonság, hetek óta sejthető, azt is tudjuk, hogy a Williams fogja szerződtetni a visszavonuló Felipe Massa helyére. Érdekesebb, hogy ha mindenki tudja, akkor miért nem jelentik még be? Rég megtehették volna, de a csapat kivár.

Az okot a főszponzor Martini körül kell keresni, ami ugye alkoholos ital, Stroll pedig csak 17 éves. Október 29-én tölti a 18-at, ami a Mexikói GP szombatjára esik, ott várható a bejelentés, esetleg a következő versenyen, Brazíliában, két héttel később.

Bottas a rendes Williams-pólóban
Bottas a rendes Williams-pólóban

A szezonzáró abu-dzabi versenyig biztosan nem várnak az állam alkoholtilalma miatt, ami olyan szigorú, hogy a főszponzor még az eredeti színeit sem festheti az autóra, a szokásos csíkokon módosítanak.

Lance Stroll pólójáról hiányzik a piros csík
Lance Stroll pólójáról hiányzik a piros csík

Stroll, aki a Williams idei tartalékpilótája, is csak ezekben a piros nélküli csapatszerelésekben jelent meg eddig. (Ha az F3-as bajnok tehetségből többet szeretne látni, érdemes a weboldalára kattintani, ahol két videóban mutatkozik be.)

Stroll csapattársát sem jelentették még be egyébként - a kettőt mindig egyszerre szokták -, de 99 százalék, hogy megtartják Valtteri Bottast.