Hamilton már Rosberg bajnokságáról beszél

2016.10.22. 12:28

Jön a hajrá, 100 pont az asztalon, Rosberg 33-mal vezeti Hamilton előtt a vébét, favorit, nyernie sem kell már idén, hogy ő legyen a világbajnok.

A címvédő, de elég nagy bajban lévő angolnak a kötelező sajtótájékoztatón tette fel Dieter Rencken Autosport-újságíró egy olvasójuk kérdését, vagyis hogy mi lesz, ha megtörténik a meglehetősen elképzelhetetlen, azaz Hamilton elveszíti ezt a címet?

Megpróbálom férfiként kezelni. Nem lehet mindig nyerni, veszíteni a játék része. Sok pontot lehet még szerezni, mindent beleadok, és hiszem, hogy még bármi lehetséges. De ha nem, továbblépek. Ha eldől, és megtörtént, már csak a jövőt alakíthatom. Az élet megy tovább, jön a következő szezon, és remélem, erősebben térek vissza.

A mi lett volna, ha ebben a sportban is felesleges, de Hamiltont idén háromszor is motorhiba sújtotta, plusz egyszer ezek miatt kellett az utolsó sorból rajtolnia.

Mindig is szoros csatáink, szoros versenyeink voltak (Rosberggel), de ha minden egyenlő lenne, tudjuk a végeredményt. Idén mások voltak a körülményeink, különösen a technikát tekintve. És ezzel nincs mit kezdeni. De a 10 alkalomból, amikor a kocsi jó volt, leggyakrabban elvégeztem a melót. Volt pár alkalom, amikor a futam első pár másodperce nem ment jól. Ilyen a motorsport

- reagált Hamilton.

A végén a startokra célzott, ami félrecsúszott két hete Japánban és szeptember elején Monzában is. A rossz start a győzelmébe került mindkétszer, és ez még nem megoldott probléma, könnyen lehet, hogy - sokadik okként - ez fogja majd eldönteni a világbajnokságot.

Hamilton elmondta, a rajton igyekeztek javítani, kivizsgálták a problémákat, és reméli, előre léptek.