Tas, Anasztázia
2 °C
7 °C

Raikkönen és Verstappen pechje dobta fel Hamilton 50. győzelmét

2016.10.23. 23:19

Egészen simán nyerte meg az Amerikai Nagydíjat karrierjében ötödször Lewis Hamilton, amikor vasárnap negyedszer nyert az eddig ötször megrendezett austini futamon. 50. futamgyőzelmét szerezte, már csak eggyel van Alain Prost mögött.

Csendes versenye volt, eljött a startnál a pole-ból, és szinte végig vezetett. Mögött Nico Rosberg futott be, a németnek eseménydús futama is lehetett volna, mert Ricciardo az első kanyarban megelőzte.

Biztosan tartotta is a második helyet az ausztrál, és végül csapattársa pechje miatt lett harmadik. A másik Red Bull féltávnál lelassult, Max Verstappen a pálya mellett parkolt le autóhibával, de az autót nem kitolták, hanem daruskocsival vitték el, így virtuális biztonsági kocsi lépett életbe. A két Merci gyorsan letudta második kerékcseréjét, így időt sem veszítettek, ez vitte Rosberget Ricciardo elé.

Tökéletes eredmény ez Rosbergnek, annyival vezeti a vb-t, hogy három második és egy harmadik hellyel is bajnok lesz. Nem is kockáztatott semmit, és nem is sietett. 26 pont maradt az előnyéből, az három futamra, 75 szerezhető pontra nézve elég vaskos.

Verstappent kiesése előtt boxhiba is sújtotta, illetve ő magát, mert túl hamar ment ki kerékcserére, így nem várták. Végülis persze mindegy lett a kiesése miatt.

A nap másik peches embere Kimi Raikkönen lett, neki egyik kerekét nem tették vissza rendesen, így a boxutca végén megállt, majd tolatva visszagurult a depóba, és feladta.

A végén még Alonso hajrája dobta fel valamelyest a rém unalmas futamot, megelőzte Massát - aki nekiment, koccantak - és Sainzot is az ötödik helyért. A negyedik Vettel lett, neki se volt jó napja, teljesen lényegtelen versenyt futott.

Egy hét múlva Mexikói GP, ha Rosberg nyer, és Hamilton kiesik, a német világbajnok.