Andrea, Ilma
5 °C
11 °C

Hamilton végigparázta a texasi futamot

2016.10.24. 14:14

Malajzia emléke kísértette Lewis Hamiltont az Amerikai GP-n: ugyanúgy vezetett, mint akkor, azt mondta, a kiesés réme végig ott volt az agyában. A Távol-Keleten megállt alatta a kocsi, ami most azt jelentette volna, hogy elbukja a világbajnokságot.

Jól éreztem magam, képesnek rá, hogy elvégezzem a dolgom. De az egész futam alatt izgatott, hogy a kocsi nem fog végigmenni. Egészen a célvonalig ezen paráztam, ugyanaz az érzés volt bennem, mint Malajziában, amikor jött az a hang a motorból

- idézte őt az Autosport.

Hamilton amennyire lehetett, kímélte az autót, az utolsó körökben másodpercekkel vett vissza, de Nico Rosberg elég messze volt, úgyhogy még így is öt másodperccel nyert az angol. Mert az autó ugye most nem állt meg alatta.

Hamilton a rajton ezúttal szerencsésen túlesett, a szimulátorban állítólag két órán át csak az indulásokat gyakorolta az előző futam óta. Meg is lett az eredménye, jobban rajtolt Rosbergnél.

Hátránya 26 pont jelenleg a világbajnokságban, ami sok: ha Rosberg kétszer második és egyszer harmadik az utolsó három futamon, akkor világbajnok.