Ross Brawn visszatér a Forma-1-be

2016.11.02. 15:15

A brit Telegraph szerint eldőlt, hogy a volt Benetton- , Ferrari- és Mercedes-főnök, Ross Brawn hamarosan újra szerepet vállal az F1-ben: nem csapatfőnök lesz, hanem az FIA fogja alkalmazni a szabályalkotásra és azok betartatására.

Brawnt a nyáron a Ferrari akarta visszacsábítani, mostanában a McLaren-főnök, Ron Dennis környékezte meg, hogy vegye át az ő helyét. Brawn mindkettőre nemet mondott, mert az istállókkal már mindent elért, a Benettonnál két, a Ferrarinál öt, és a saját csapatánál, a Brawn GP-nél is nyert egy pilóta-világbajnoki címet. De az ő érdeme is a Mercedes két bajnoksága Hamiltonnal, illetve az idei, harmadik, Nico Rosberggel, vagy az angollal.

A 61 éves topmenedzser nem rég arról beszélt, hogy a Forma-1-nek nincs középtávú terve, hanem mindent szempillantásra akar megoldani. Brawnnak meggyőződése, hogy három-öt évben kell gondolkozni, amíg az új szabályok hatása érződni kezd.

Brawn várhatóan a következő szezontól kezdi meg a munkát, a jövőre életbe lépő szabálymódosítások miatt különösen fontos lesz a feladata, majd időközben előállhat saját ötleteivel, módosítási javaslataival is.